ISDuurzaam

United-Kingdom-flag-icon

header-businesscase-agrofood

 

Topsector Agri & Food

Door het ministerie van Economische Zaken (EZ) zijn negen topsectoren in 2011 centraal gesteld in het bedrijvenbeleid, vanwege hun sterke internationale positie en een maatschappelijk en innovatief karakter.

Van half 2012 tot half 2013 is ISDuurzaam ingehuurd als adviseur bij de topsector Agri & Food. In het spoor Maatschappelijke Waardering werkte ISDuurzaam samen met projectregisseur Paul Jansen (VION Food Group) aan het ontwikkelen van de Monitor Maatschappelijke Waardering van de Agrofoodsector en voedsel en het bijbehorende onderzoek naar strategische onwetendheid bij voedselkeuzes, uitgevoerd door Landbouw Economisch Instituut (LEI). Daarnaast leidde ISDuurzaam sessies rondom de positionering van de topsector Agrofood en was ze betrokken bij het ontwikkelen van een voorlichtingfolder over het aansturen van verandering vanuit de overheid binnen de agrofoodsector (transitieaanpak) in opdracht van Peter Schmeiz van het spoor MKB & Regio.

In een vervolgproject met Lei WuR Universiteit 'De kunst van het verbinden' heeft ISDuurzaam 25 inspirerende initiatieven geidentificeerd en onderzocht. De uitkomst van het onderzoek beoogt bij te dragen aan het (in)zien en creëren van mogelijkheden en kansen van de Agrofoodsector, om op creatieve en geloofwaardige manieren het maatschappelijk contact te leggen en te verdiepen.

zoom klein Rapport: De Kunst van het Verbinden

terug-big

     

ISDuurzaam | kvk 59590645 | T. 06-23920404 | info@isduurzaam.eu | fotografie: Petra van Velzen | design: Aprire